Chemare in judecata reziliere contract de vanzare-cumparare

Model Chemare in judecata reziliere contract de vanzare-cumparare

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ………. domiciliat in …….. chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul ……….. domiciliat in ……….. pentru rezilierea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si obligarea sa la cheltuieli de judecata.

Motivele actiunii:

In fapt, prin contractul de vanzare-cumparare, autentificat sub nr. ……. din …….. am vandut paratului toate bunurile mobile si imobile, evaluate la suma de ……. lei, cu obligatia pentru el de a ma ingriji si intretine cu cele necesare traiului pe tot restul vietii mele.
De la data perfectarii vanzarii, paratul s-a mutat in imobilul (casa) pe care i l-am vandut si se foloseste de toate bunurile mele. Cu toate acestea, refuza sa-si indeplineasca obligatia de intretinere pe care si-a asumat-o, eu fiind intretinut de alte persoane, care nu au nici o obligatie fata de mine.
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 1639 si urm. Codul civil.
Va rog sa admiteti actiunea, sa desfiintati contractul si paratul sa fie obligat sa-mi restituie toate bunurile si sa-mi respecte dreptul de proprietate si posesie asupra lor.
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului, de proba cu acte si cu urmatorii martori:
1. …….. din ……. judetul …… str. …… nr. …. etajul … apart. nr. ….
2. …….. din ……. judetul …… str. …… nr. …. etajul … apart. nr. ….
Depun prezenta cerere in dublu exemplar, copia contractului a carei reziliere o cer si timbru fiscal in valoare de ………….

Data
…………..
Semnatura reclamantului,
……………………

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ……………

Chemare in judecata reziliere contract de vanzare-cumparare